GGD vraagt pieten om tijdens de intocht van Sinterklaas ’niet te strooien met pepernoten en handen te geven, maar te zwaaien’

De intocht van Sinterklaas in Groningen. Foto: Archief/Peter Wassing

Met Sinterklaas in aantocht drukt de GGD pieten op het hart om komende tijd niet met pepernoten en ander snoepgoed te strooien, zo min mogelijk handen te geven aan kinderen en in plaats daarvan zo veel mogelijk te zwaaien.

Een woordvoerder van de gezondheidsdienst bevestigt na berichtgeving in BN de Stem dat het om een landelijk advies gaat. „Het gegraai in zakken en het uitdelen van snoep via de handen zorgt ervoor dat je sneller in contact komt met virussen en dus corona kan krijgen. En we willen voorkomen dat infectieziekten zich kunnen verspreiden”, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

„Was van tevoren goed je handen en doe tussendoor niets anders. Of was je handen opnieuw nadat je bijvoorbeeld pauze hebt gehad of naar de wc bent gegaan”, luidt het advies aan de pieten.

Worsteling gemeenten

Veel gemeenten worstelen nog met de intocht van dit jaar. Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht kondigde deze week aan dat in haar stad, ondanks eerdere berichten, niet om een QR-code zal worden gevraagd bij het publiek.

Nieuws

Meest gelezen

menu