Gebarentolk Irma ontbreekt bij nieuwe persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge over corona: 'Irma is helaas niet beschikbaar'

Gebarentolk Irma Sluis. Foto: ANP

Irma Sluis, de gebruikelijke tolk gebarentaal bij grote persconferenties over de coronacrisis, zal donderdag bij de nieuwe persconferentie van premier Rutte en coronaminister De Jonge ontbreken.

,,Irma is helaas niet beschikbaar”, meldt de woordvoerster die betrokken is bij de organisatie van de persconferentie desgevraagd.

De bijeenkomst zal nu voor doven en slechthorenden worden vertaald door twee andere gebarentolken. De ene is Corline Koolhof, de andere is nog onbekend.

Tolk Irma, die afgelopen maart bij de eerste persconferentie over het coronavirus toevallig werd ingezet omdat ze dicht bij het ministerie van Justitie en Veiligheid woonde, is inmiddels uitgegroeid tot een cultfiguur in de media.

Hamsteren

Vooral haar uitdrukking van het woord ‘hamsteren’ leidde tot grote hilariteit en veel persiflages op internet en televisie. Irma zelf weigert consequent om grote interviews te geven over haar bijzondere rol tijdens de crisis.

Nieuws

Meest gelezen

menu