Gebarentolk Irma wordt 'gewisseld': kijkers in paniek

Gebarentolk Irma wordt tijdens de persconferentie tot verbijstering van de tv-kijkers gewisseld.

De versoepelde maatregelen? Nee! Op social media was hét gesprek van de avond het plotselinge vertrek van gebarentolk Irma tijdens de persconferentie.

Waar ze er tot nog toe altijd tot het einde bij bleef, werd ze nu afgelost door een andere tolk, Corline Koolhof. ‘Na de terrassen, de sportscholen, de bioscoop, het theater én de parenclub pakken ze nu ook Irma af!’ is een van de vele reacties.

Na de start van de coronacrisis werd Irma Sluis een bekendheid in Nederland. Vooral het uitbeelden van het werkwoord hamsteren maakte van de gebarentolk een heuse BN’er. Bij elke persconferentie was ze daarna van de partij. Omdat het voor Sluis af en toe best zwaar werd, werd ze nu - zoals vooraf gepland - halverwege afgelost door Corline Koolhof. Hoewel ze de taken moeiteloos overnam, brak er op social media paniek uit: Waar is Irma?

De wissel van gebarentolk Irma werd al snel vergeleken met de beroemde wissel van Dick Advocaat. Hij haalde ooit Arjen Robben van het veld voor Paul Bosvelt. Vervolgens viel de hele natie over hem heen. Dat was vanavond niet minder. Op Twitter werden heuse spreekkoren geplaatst met de roep dat ‘we’ Irma terugwillen.

Maar het vertrek van Irma was op social media ook reden voor speculatie. Voetbalcommentator Wytse van der Goot is het wel gewend dat spelers voor veel geld vertrekken naar China. Hij vermoedt dat dit nu ook het geval is met de gebarentolk. Qmusic-dj Mattie Valk grapt: ,,Irma krijgt nu een tolkshow bij de commerciëlen.”

Tot slot worden er ook nog een aantal odes gedaan aan de doventolk. ‘Voor mij blijf je nummer 1 Irma!’ schrijft iemand. Weer een ander doet een oproep om een kaartje naar Irma te sturen.

 

 

 

Nieuws

Meest gelezen

menu