Genoeg van regen en harde wind? Er is rustig herfstweer in het weekend op komst

Op zondag kan het op veel plaatsen een vrij zonnige dag worden en stijgen de temperaturen naar 13 tot 15 graden. Foto: ANP/HH

Er komt geleidelijk een einde aan het onstuimige en natte weer van de afgelopen dagen. In het weekend is het rustig en wisselen wolkenvelden en zon elkaar af.

Volgens Weer.nl lijkt het op zondag zelfs een zonnige dag te worden met ook iets hogere temperaturen.

Vrijdag nog veel buien en veel wind

Vrijdag waait het vooral in het noordelijk kustgebied nog flink. Aan de westkust is het al wat rustiger en in de middag begint de wind op steeds meer plaatsen geleidelijk af te nemen.

 Vanuit het noorden trekt een gebied met buien heel langzaam vanuit het noorden over het land. Tijdens de buien is er in het noorden ook een kleine kans op onweer en lokaal kan wat hagel voorkomen. In de tweede helft van de middag en avond bereiken de buien het zuiden van het land.

Zondag wordt een zonnige dag

In de nacht naar zaterdag wordt het op de meeste plaatsen droog en zijn er opklaringen. Wel koelt het in de nacht flink af, op sommige plaatsen daalt het kwik tot 2 of 3 graden. Overdag lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven. Er drijven wolkenvelden over het land, maar in de middag komt ook de zon er af en toe door. De temperaturen komen tussen 12 en 14 graden uit.

Op zondag kan het op veel plaatsen een vrij zonnige dag worden en stijgen de temperaturen naar 13 tot 15 graden. Na het weekend lopen de temperaturen nog wat verder op, dinsdag en woensdag zijn vrijwel droog en plaatselijk kan het 16 graden worden. Later in de week lijken de temperaturen nog meer te stijgen. Wel kan op sommige dagen ook een beetje regen vallen.

Nieuws

Meest gelezen

menu