Giro555 geopend om geld op te halen voor Oekraïne

Foto: ANP

Elf hulporganisaties hebben maandag Giro555 geopend om geld op te halen voor de getroffenen door de oorlog in Oekraïne. De hulporganisaties slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op geld in te zamelen voor de 'humanitaire ramp' die dreigt in Oekraïne.

De actie wordt gesteund door de publieke en commerciële radio- en televisiezenders. Vanaf dinsdagochtend 06.00 uur zullen er spotjes worden uitgezonden voor Giro555.

,,Giro555 roept Nederland op om te doneren voor de mannen, vrouwen en kinderen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne”, zegt Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555.

 

,,De nood is ongekend hoog. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig.” De hulporganisaties zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig.

Elf samenwerkende hulporganisaties

Bij uitzonderlijke rampen slaan elf samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. De hulporganisaties achter deze Giro555-actie zijn onder meer Stichting Vluchteling, CARE Nederland, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis en Kerk in Actie. Eerder werd Giro555 geopend voor coronabestrijding in arme landen, de aardbeving op het Indonesische eiland Sulawesi en de bestrijding van ebola.

Op giro 5125, het rekeningnummer dat het Rode Kruis al had geopend voor donaties voor hulp aan Oekraïne, was tot maandagmiddag 3,7 miljoen euro binnengekomen. Ook op giro 999 van Stichting Vluchteling zijn al miljoenen euro's gedoneerd.

 

Nieuws

menu