Groot aantal vakantielanden op geel of groen, maar zijn we er wel welkom?

De aangekondigde regen van gele en groene reisadviezen daalt woensdag neer. Wat het ministerie van Buitenlandse Zaken betreft kunnen we weer naar tientallen verre landen reizen. Maar dat betekent niet dat je al die landen zomaar binnenkomt. Met name richting het Verre Oosten blijven grenzen nog dicht.

Australië ontvangt komend weekend na twee jaar weer toeristen. Het land kleurt groen, maar als ongevaccineerde kom je er niet binnen.

Australië ontvangt komend weekend na twee jaar weer toeristen. Het land kleurt groen, maar als ongevaccineerde kom je er niet binnen. Foto: 123RF

Na bijna twee jaar de wereld buiten de EU op papier op slot te hebben gehouden, werden de reisadviezen woensdag eindelijk versoepeld voor een hele reeks landen. „We koppelen de kleur in het reisadvies grotendeels los van de coronasituatie in een land. Op die manier wordt de wereld een stuk minder oranje en zijn reizen naar meer bestemmingen mogelijk”, aldus directeur Dirk Jan Nieuwenhuis van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nieuws

menu