Grote kans op zonnig weer tijdens paasweekend

De lente keert terug. Foto: ANP / Jeffrey Groeneweg

De kans is groot dat het paasweekend dit jaar zonnig verloopt. Doordat een hogedrukgebied boven Denemarken storingen op afstand houdt, is de kans op regen volgens Weer.nl klein. Daarbij waait het matig en zit de temperatuur ruim in de dubbele cijfers.

Normaal gesproken ligt de temperatuur in deze tijd van het jaar tussen de 12 en 15 graden, maar met de verwachte waarden van 16 graden lijkt het een relatief warme Pasen te worden. Als de wind noordelijker wordt, zal het wat frisser zijn en wordt de 15 graden in de kustprovincies in ieder geval niet gehaald. Wordt het meer een oostelijke wind, dan kan het met name landinwaarts wat warmer worden. Volgens het weerbureau kan het kwik dan oplopen naar maxima richting de 20 graden.

In de avonduren koelt het echter wel snel af en kan het buiten al gauw wat kouder aanvoelen. Bezoekers van festivals als Awakenings en Paaspop doen er daarom goed aan om een jas mee te nemen. In de nacht kan het namelijk lokaal een graadje vriezen, aan de grond komt het op grote schaal tot nachtvorst.

 

Nieuws

menu