Geen Lowlands, Down The Rabbit hole, Mysteryland en andere meerdaagse festivals. Kabinet zet dikke streep door festivalseizoen

Foto: ANP

Meerdaagse festivals kunnen in ieder geval tot 1 september niet plaatsvinden. Het demissionaire kabinet zet definitief een streep door het festivalseizoen, heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt.

Eigenlijk zouden festivalliefhebbers vanaf augustus weer los mogen gaan op festivals die meerdere dagen duren. Dat betekende hoop voor mensen die een kaartje hebben gekocht voor bijvoorbeeld Lowlands, Down the rabbit hole en Mysteryland.

Risico te groot

Maar betrokken bewindslieden zetten er een streep door, omdat het risico te groot zou zijn op coronabesmettingen. Hoewel het aantal besmettingen daalt, vindt het demissionaire kabinet het toch niet verantwoord om meerdaagse bijeenkomsten door te laten gaan.

Toelichting

Tijdens een persconferentie op maandagmiddag gaven Mark Rutte en Hugo de Jonge toelichting op het besluit. Het hertesten van bezoekers tijdens een festival zou logistiek niet goed te regelen zijn. Het besluit is genomen "in overleg met de evenementensector", aldus Rutte. Organisatoren van festivals komen in aanmerking voor compensatie voor de kosten die ze al hebben gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu