Haagse bronnen melden in aanloop naar persconferentie Rutte: avondklok vanaf 20.30 uur, vliegverbod geldt naast Verenigd Koninkrijk ook voor Zuid-Afrika

Mark Rutte. Foto: ANP

Het vliegverbod geldt niet alleen vanuit het Verenigd Koninkrijk, maar ook voor Zuid-Afrika en mogelijk Brazilië. Bovendien zal de avondklok die het kabinet aankondigt gelden van 20.30 tot 4.30 uur. Dat melden Haagse bronnen in aanloop naar de persconferentie van het demissionaire kabinet.

Onduidelijk is nog of het vliegverbod in Europees verband wordt opgelegd. Als dat niet zo is kunnen mensen alsnog met de auto Nederland bereiken, omdat het kabinet de grenzen niet dicht wil gooien voor autoverkeer.

Begrafenis

Er worden volgens ingewijden geen verdere beperkingen opgelegd voor begrafenissen. Daar mogen nog dus nog maximaal honderd mensen blijven komen. Ook mogen talkshows in de late avonduren nog ’gewoon’ gasten blijven uitnodigen, ook als die geen vitaal beroep uitoefenen.

Premier Rutte en coronaminister De Jonge geven tijdens een persconferentie tekst en uitleg over aanvullende maatregelen die vooral de Britse variant van het coronavirus de komende tijd moeten beteugelen.

Crisisberaad

Het kabinet houdt woensdagochtend crisisberaad over nieuwe coronamaatregelen. De persconferentie wordt gevolgd door een debat in de Tweede Kamer.

Veel lekte al uit. Zo komt er zeer waarschijnlijk ook een quarantaineplicht voor reizigers die Nederland binnenkomen. Daar moet eerst nog wetgeving voor worden gemaakt.

De avondklok wordt op z’n vroegst vrijdag ingevoerd, maar mogelijk pas na het weekend. Het kabinet wil zich eerst verzekeren van voldoende steun in de Tweede Kamer. Die debatteert woensdag over de aanscherping van de lockdown.

Nieuws

Meest gelezen

menu