Boa's de barricades op in Leeuwarden voor wapenstok en pepperspray: 'Wij eisen dat wij zo snel mogelijk beschikken over verdedigingsmiddelen'

FOTO ANP Foto: Robin van Lonkhuijsen

Een groep boa's gaat dinsdag om 12.00 uur bij het gemeentehuis in Leeuwarden demonstreren. Ze vragen om middelen om zichzelf mee te kunnen verdedigen.

Het protest in Leeuwarden (maximaal dertig personen en op 1,5 meter afstand) maakt deel uit van een landelijke actie. Ook in Amsterdam, Den Haag, Eden, Rijswijk, Den Bosch, Beverwijk en Velsen laten de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van zich horen. Daarnaast betuigen op meerdere plekken in het land, waaronder Drachten, boa’s hun steun.

Aanleiding van de protesten is de mishandeling van handhavers in IJmuiden op Hemelvaartsdag. Een groep jongeren ging de boa’s te lijf toen die hen vroegen om weg te gaan. De handhavers willen middelen hebben, zoals een wapenstok of pepperspray, om zich in zo’n geval te kunnen verdedigen.

'Wij eisen dat wij zo snel mogelijk beschikken over verdedigingsmiddelen'

,,Wij moeten handhaven, dat staat notabene op onze rug en we zijn vaak als eerste ter plaatse, dan moeten wij ons minstens kunnen verdedigen. Wij eisen dat wij zo snel mogelijk beschikken over verdedigingsmiddelen’’, schrijven de Nederlandse BOA Bond en Vakbond BOA ACP in een gezamenlijk persbericht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu