Handsfree seksspeeltjes in de lift door coronacrisis

Foto: Getty Images

Sekstech lijkt door de coronacrisis populairder dan ooit. Dat constateren onderzoekers van Juniper Research. Volgens hen zullen er dit jaar meer dan 36 miljoen sekstech-apparaten verbonden zijn met bijvoorbeeld mobiele telefoons. Dat waren er vorig jaar nog 19 miljoen.

De coronacrisis zorgt daardoor voor een wereldwijd veranderende houding naar seksueel welzijn en een toenemende vraag naar verbonden apparaten, zoals handsfree vibrators of masturbators voor mannen. Juniper rekent voor dat deze industrie in 2025 een omvang heeft van maar liefst 9 miljard dollar, van bijna 4 miljard in 2020. Onlineretailers zullen daar waarschijnlijk gretig op inspringen.

Uit het rapport van het Britse bureau Juniper komt naar voren dat de lockdownmaatregelen in veel landen sekstech een zetje hebben gegeven, vooral tussen maart en juni. Mensen hadden meer tijd over, de horeca was dicht en er werd toch naar intimiteit gezocht.

Sekstech-apparaten kunnen daarbij gebruikt worden zonder de afstandmaatregelen te schenden, aldus Juniper. Naast het gebruik van apparaten die werken met wifi of bluetooth is er ook veel meer interesse voor kunstmatige intelligentie: sekspoppen die zelflerend zijn of apparaten die zich automatisch aanpassen naar de voorkeuren van gebruikers.

Veendammer fabrikant moest uitbreiden

Eerder bleek overigens al dat de onlineverkoop van erotische artikelen tijdens de coronacrisis op volle toeren draait. Zo nam de verkoop van vibrators, dildo’s en andere seksspeeltjes flink toe. EDC, naar eigen zeggen Europees marktleider in erotische speeltjes, zag zich genoodzaakt flink uit te breiden om voorraad op te kunnen slaan.

Noord-Amerika lijkt de acceptatie van sekstech daarbij te leiden, aldus de onderzoekers. Tegen 2025 zal er per 14 volwassen personen in Noord-Amerika een sekstech-apparaat zijn. Dat komt concreet neer op 21 miljoen apparaten. Naar verwachting maken vibrators daar maar liefst 98 procent van uit.

De Juniper-onderzoekers merken overigens ook op dat de industrie voor seksgerelateerde apps ook profiteert van de coronacrisis. Zo zijn het aantal apps om seksueel genot te verbeteren, apps voor seksuele therapie, apps voor seksueel welzijn en onderwijs en apps voor seksuele gezondheid toegenomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu