Heb je de oliebollenmix van Koopmans in huis? Controleer dan gauw de verpakking: door een fout krijg je bollen van steen

Foto: ANP

Als je toevallig een oliebollenmix hebt gekocht van Koopmans, dan kun je maar beter snel de verpakking controleren. Koopmans heeft woensdag laten weten dat de gist in een aantal oliebollenmixen ontbreekt. Het resultaat: bollen van steen.

„Dit is niet schadelijk, maar u kunt er geen echte oliebollen mee bakken”, staat te lezen op de site van de bakmixproducent. Een behoorlijke domper voor mensen die hadden gehoopt zelfgemaakte oliebollen te serveren. Wie toch met de bakmix aan de slag gaat, komt van een koude kermis thuis; het beslag zal niet rijzen met keiharde oliebollen als resultaat.

Volgens Koopmans gaat het om de verpakkingen met productiecode L212447 en 3 februari 2022 als houdbaarheidsdatum. Deze mensen kunnen hun geld terugvragen. Toch is de kans vrij klein dat je een pakje ’steenbollen’ in huis hebt gehaald: „Gelukkig is meer dan 99 procent van de oliebollenmixen wel goed geproduceerd”, schrijft de bakmixproducent. De foute mix is volgens Koopmans beland bij enkele tientallen regionale supermarkten.

Voor de pechvogels heeft Koopmans de volgende boodschap: „Onze welgemeende excuses voor het ongemak en we wensen u een fijne jaarwisseling.”

Hoe de fout heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.

Nieuws

menu