Wisselvallig weer in de herfstvakantie. Veel regen en harde wind na het weekend, maar koud is het niet

Ondanks de regen en de wind is het af en toe perfect weer voor een herfstvakantiewandeling. Foto: Kaylee Eden|Unsplash

De herfstvakantie doet haar naam eer aan. Na een overwegend droog en rustig weekend neemt de kans op regen toe. Dat is de weersvoorspelling van Weeronline. Ook de wind gaat een stevig partijtje meeblazen.

Er is ook goed nieuws: koud zal het niet worden en tijdens droge momenten met zonneschijn is het prima weer voor een herfstwandeling. Wanneer de herfstvakantie in het noorden dit weekend begint, is het rustig weer met geregeld zonneschijn.

„De regenkans is zaterdag klein en geregeld schijnt de zon. Ook zondag is het prima weer voor een lekkere herfstwandeling of fietstocht”, laat het weerbureau weten. „De temperatuur ligt in het weekend rond 14 graden en daarmee is de temperatuur vrij normaal voor half oktober.”

Voor wie vroeg op pad gaat is een dikke jas wel aan te bevelen. „Zaterdag- en zondagochtend is het landinwaarts slechts 3 tot 5 graden. In de kustgebieden is het aan het begin van de ochtend veelal 6 tot 8 graden”, aldus weerman Rico Schröder van Weeronline.

Vanaf dinsdag ’echt’ herfstweer

Liefhebbers van ‘echt’ herfstweer komen na het weekend aan hun trekken: „De zuidwestenwind neemt na het weekend duidelijk in kracht toe. Bovendien trekken dan ook met regelmaat gebieden met regen over het land.” Koud is het echter niet: het weerbureau voorspelt temperaturen van 14 tot 17 graden. Dinsdag en woensdag kan het met 16 tot 19 graden nog iets warmer worden.

’Uitwaaien’

Tussen de buien door zijn er volgens Weeronline ook droge momenten met zonneschijn. „Lekker uitwaaien aan zee is dan goed mogelijk, maar ook een wandeling door het bos met de vallende blaadjes maakt het herfstgevoel compleet.”

Later in de week neemt de neerslagkans af en schijnt vaker de zon. Wel blijft het stevig waaien en wordt het kouder. „De temperatuur komt in de middag uit tussen 13 en 16 graden en ook de nachten worden geleidelijk weer wat kouder.”

Nieuws

menu