In het Verenigd Koninkrijk is een groot armoedeprobleem. Vanaf september moeten mensen kiezen: warmte of levensmiddelen | Onze Man in Manchester

Het armoedeprobleem in het Verenigd Koninkrijk is van oudsher opvallend veel groter dan dat in Nederland. Alleen het onder sancties lijdende Rusland het momenteel nóg slechter dan het VK. En de Britse centrale bank waarschuwde dat er eind dit jaar een economische krimp op komst is in het VK die misschien wel vijftien maanden kan aanhouden.

Niels Posthumus, Onze Man in Manchester.

Niels Posthumus, Onze Man in Manchester.

Deze zomer bezocht ik de organisatie Salford Loaves & Fishes, in de arme voormalige industriestad Salford vlakbij Manchester. Ik had er afgesproken met directeur Jenni Smith, maar moest een half uurtje op haar wachten. Overal om me heen hoorde ik het tikken van bestek op borden. Ik zat in de eetzaal en het was lunchtijd. Tientallen mensen waren binnengelopen voor een gratis maaltijd. Quiche met kaas en uien, plus bonen en aardappelen, stond er die dag op het menu. Na afloop nam menig eter een trosje bananen mee. Die lagen in een hoek van de ruimte op een tafel uitgestald.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's