Het gelijk van de overleden taalkunstenaar Jan Rot. Dit was het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 22 april

Beelden uit het nieuws van vrijdag 22 april. Bewerking: DVHN

Jan Rot is overleden, dit is wat fastfood met je lichaam doet, een rem op flitsbezorgers, muziekfans opgelet: het is morgen Record Store Day, en alles wat je moet weten om goed voorbereid op meivakantie te gaan. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Jan Rot is de nieuwe God!

Waarom kreeg Jan Rot (1957-2022) pas aan het eind van zijn leven eindelijk de grote erkenning? De overleden taaltovenaar had het nog zo beloofd in Groningen, bijna een halve eeuw geleden. Een rijmpje op de deur van de wc in Café Het Pakhuis.

‘Herman Brood is dood. Jan Rot is de nieuwe God!’

En hij kreeg gelijk. Maar moest het echt zo lang duren?

Illegale bewoners van vakantiehuisjes?

Meer dan honderd vakantiewoningen rond het recreatiemeer in Erm zijn volgens de gemeente mogelijk ‘illegaal’ bewoond. De bewoners hadden bij de grote controles van laatst niet de juiste papieren. Ze krijgen zes maanden om te verhuizen.

Het laatste nieuws uit Drenthe is hier te lezen.  Bijvoorbeeld over deze militairen uit Assen die vier maanden op missie naar Midden-Roemenië gaan.

Genoeg geflitst

Geen nieuwe vestigingen voor flitsbezorgdiensten (waarmee je binnen 10 minuten je boodschappen thuisbezorgd krijgt) meer in de gemeente Groningen. Ook wordt de rem gezet op de komst van supermarkten in de binnenstad. ,,De overlast is te groot. De gemeente maakt er een einde aan...”

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Wist je bijvoorbeeld dat er op de basisschool in het asielcentrum van Ter Apel heel veel plekken onbezet zijn?

Het beste moment om een plaat te scoren (echt hoor)

Zeventien platenzaken in Groningen, Drenthe en Friesland doen zaterdag mee aan Record Store Day, de jaarlijkse feestdag van onafhankelijke platenzaken. En voor het eerst in drie jaar klinkt er ook weer livemuziek tussen de bakken vinyl. Check hier waar, wat, wanneer en wie.

Verder staat onze cultuurpagina vol met verhalen en achtergronden. En het wekelijkse gesprekje over wat-viel-er-op-en-was-echt-op-en-top-pop met onze muziekexpert Jacob Haagsma moet je ook echt even lezen als je bij wilt blijven over alles in de muziekwereld.

Heb je onze FC Emmen-promotiebijlage al gelezen?

Een week geleden stelde FC Emmen in Dordrecht een terugkeer naar de eredivisie veilig. Sindsdien hebben we niet stilgezeten. Vandaag door de brievenbus, online of af te halen bij de krantenboer: de FC Emmen-promotiebijlage! Lezenlezenlezen!!

In ander sportnieuws : de Groningse Dewi Weber is sterk begonnen aan het Los Angeles Open . Ze is bezig aan haar eerste seizoen in de topdivisie van het golf.

Fastfood is niet goed voor je... maar hoe erg niet goed?

Zorgverzekeraars investeren fors in fastfoodketens. Belachelijk, vinden de meesten van jullie. Maar hoe slecht is een Big Mac of een Whopper eigenlijk? We spreken drie experts die (toeval of niet) zelf nooit naar fastfoodketens gaan.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Wil je weten waar je dit weekend naartoe moet voor een leuk uitstapje? Klikklikklik hier.

Verder in het nieuws

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu