Het jaar 2021 zit er (bijna) op. Dit zijn onze 15 meest gelezen verhalen

Beelden die horen bij de 15 meest gelezen verhalen op DVHN.nl in 2021.

Het is de tijd van de eindejaarslijstjes en overzichten. Nog maar heel even en 2021 is voorbij. Bekijk hier de 15 meest gelezen artikelen van het (bijna) afgelopen jaar op DVHN.nl.

1. Vanwege de snel stijgende gasprijs kijken veel mensen in oktober op vergelijkingssites. Ze zijn benieuwd of het slim is om een nieuw jaarcontract af te sluiten. Essent en Vattenfall hebben een duidelijk én opvallend advies. Dat leverde het best gelezen artikel van dit jaar op.

Lees het verhaal

2. Jantina van der Veen heeft haar operatiekleren al aan als ze hoort dat haar zware tumor-operatie niet doorgaat. Een spoedgeval gooit alles overhoop. ,,Als dit langer duurt, ben ik er straks ook niet meer. Het is echt vreselijk, ik vecht hier ook voor mijn leven”, vertelde ze. Haar aangrijpende verhaal raakte veel lezers.

Lees het verhaal

3. Het is 15 juli als misdaadverslaggever Peter R. de Vries overlijdt. Een week eerder wordt hij in het centrum van Amsterdam neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard. DVHN-verslaggever Rosa Timmer vertelt waarom zij misschien wel naar Carré had moeten gaan om aan te sluiten in ‘de eervolle, ontroerend lange rij van mensen voor de kist’.

Lees het verhaal

4. Klanten van ABN Amro die meer dan 12.000 euro per jaar contant opnemen betalen sinds 1 juli 5 euro per opname en 0,5 procent over het opgenomen bedrag. Zes vragen en antwoorden over de aanpassing die erop gericht is om contante geldstromen digitaal te laten verlopen en fraude en witwassen van zwart geld te voorkomen.

Lees het verhaal

5. In een vijfdelige serie over seksueel geweld vertellen de ouders van een misbruikt kind waar zij doorheen gaan. ,,We dachten dat onze kinderen bij opa veilig waren.” Dit heftige verhaal uit de serie maakte veel los bij onze lezers.

Lees het verhaal

6. Twee 8-jarige meisjes komen in februari om het leven bij een zwaar verkeersongeluk in buurtschap Weijerswold bij Coevorden. De kinderen zien bij het oversteken waarschijnlijk niet dat er een auto aan komt. Ze waren aan het spelen en gingen de deuren langs om schoenen te poetsen, als heitje voor een karweitje.

Lees het verhaal

7. In Appingedam wordt een vader na een heftige ruzie neergestoken door zijn 20-jarige zoon. Volgens de moeder handelt de jongen uit noodweer. ,,Mijn partner was dronken en heel vervelend. De emmer was vol bij mijn zoon. Ik ben tussenbeide gesprongen en stuurde mijn zoon weg.’’

Lees het verhaal

8. Het verwijderen van een spalkje aan het handje van een pasgeboren baby in het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft desastreuze gevolgen. Een verpleegkundige knipt per ongeluk het topje van een pink af. Het leidt tot een zaak bij het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. De zaak kon op veel aandacht rekenen.

Lees het verhaal

9. Gemeenteambtenaar Jeroen Engels (43) uit Groningen overlijdt nadat hij wordt geraakt door een omwaaiende boom. Het noodlot slaat toe als hij met zijn vriendin Francisca aan het wandelen is bij Oudleusen, tussen Dalfsen en Ommen. Het nieuws slaat in als een bom.

Lees het verhaal

10. In de stroom aan doemberichten over omikron zegt de Nederlandse arts in Zuid-Afrika Hugo Tempelman, die onderzoek doet naar de coronavariant, gepast optimistisch te zijn. Hij heeft daar verschillende redenen voor, vertelt hij. Een welkom bericht in een moeilijke tijd.

Lees het verhaal

11. Bij een ongeluk op de N34 bij Borger komen op zondagavond 30 mei vier mensen om het leven. Vijf mensen raken gewond. De veroorzaker van het ongeluk blijkt roekeloos over de weg te hebben gescheurd. Het ongeluk was dagenlang in het nieuws.

Lees het verhaal

12. Een voorstel van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet jonge huizenbezitters helpen. Maar of het plan ook gunstig is voor mensen met een flinke overwaarde? De huizenmarkt hield flink Nederland bezig dit jaar.

Lees het verhaal

13. In februari 2021 geniet Nederland met volle teugen van schaatsen op natuurijs. Corona en de lockdown waarin we dan zitten, lijken niet te bestaan. Enkele weken daarvoor tonen meteorologische modellen al aan dat de kans op extreme kou toeneemt. Dat komt door een niet alledaags ‘fenomeen’ boven de Noordpool.

Lees het verhaal

14. Buschauffeurs van Qbuzz en vrijwilligers van het Nationaal Bus Museum in Hoogezand bewijzen de laatste eer aan hun plotseling overleden collega Roderik Dekker (30) . Dat doen ze op een bijzondere manier. Het verhaal maakte impact op veel lezers.

Lees het verhaal

15. Corona weerhoudt veel mensen in 2021 van een zomervakantie in het buitenland. Middenin de vakantieperiode is het virus bezig aan een opmars in Europa. Niet alle landen worden even hard getroffen, maar het onderwerp hield (en houdt) iedereen bezig.

Lees het verhaal

Nieuws

Meest gelezen

menu