Het lijkt wel lente. Geniet er maar van, want het KNMI verwacht donderdag regen en zware windstoten (en er komt weer code geel)

Foto: ANP

Waar de zon zich woensdag uitgebreid laat zien in het Noorden, is de weersverwachting voor donderdag een stuk minder florissant.

Woensdag blijft het overal in Nederland droog. De zuidwestenwind voert zachte lucht aan en zorgt voor een maximumtemperatuur tussen de 10 en 12 graden. 'Zeker uit de wind en in de zon zal het een klein beetje lenteachtig aanvoelen', stelt Weerplaza.

Voor donderdag heeft het KNMI evenwel opnieuw code geel afgekondigd wegens zware windstoten. De waarschuwing geldt voor het hele land, met uitzondering van Overijssel, Gelderland, Utrecht en de Waddeneilanden. Rijkswaterstaat waarschuwt het verkeer om op te letten.

Windstoten van rond de 75 kilometer per uur

Er kunnen zich volgens het KNMI windstoten van rond de 75 kilometer per uur voordoen. Dat gebeurt vooral tijdens buien die over Nederland trekken. De wind is westelijk, aldus het weerbureau.

Het KNMI stelt code geel in als er kans is op gevaarlijk weer. Tijdens de stormen van de afgelopen week is ook code oranje en zelfs code rood (extreem weer, groot risico) afgegeven.

Nieuws

menu