Vliegmaatschappij EasyJet hard getroffen door coronacrisis

Foto: Reuters

Vliegmaatschappij EasyJet dreigt ten onder te gaan aan de coronacrisis.

Dat meldt een Britse vakbondsvertegenwoordiger. Easyjet moet de volgende zomer een zeer goede omzet draaien. Lukt dat niet, dan gaat de maatschappij failliet, zo beweert de zegsman.

Volgens EasyJet is de gehele luchtvaartsector getroffen door de pandemie. ,,EasyJet volgt een zorgvuldige benadering bij de inzet van capaciteit en heeft de juiste maatregelen genomen om een goede cashpositie te behouden'', zegt een woordvoerder van de maatschappij. ,,De vliegcapaciteit in de winter is altijd aanzienlijk lager dan in de zomer en EasyJet blijft de behoedzame en dynamische benadering van capaciteit gedurende de winter voortzetten.”

Overheidssteun

Easyjet heeft al 600 miljoen pond overheidssteun ontvangen. Ook sneed de maatschappij zwaar in de kosten. Bijna een derde van de vliegtuigen werd verkocht en 4.500 medewerkers verloren hun baan.

"De veranderende reisbeperkingen en quarantainevereisten blijven een impact hebben op het vertrouwen van de consument om reizen te boeken. Mede hierdoor blijven we de Britse regering vragen om sectorspecifieke ondersteuning", aldus EasyJet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu