Hoe vliegtuigspotter Menno de herfstvakantie van de koning binnen 3 uur verstierde: 'De Oranjes zijn niet blij met mij’

Hij maakt er al jaren een sport van om de vliegreizen van koning Willem-Alexander tot in detail in kaart te brengen. De vakantieblunder die het Koningshuis vrijdag in ernstige verlegenheid bracht, is voor hem de kers op de taart. ,,Ik was de eerste in Nederland die het regeringsvliegtuig van de Oranjes opmerkte. Daarna ging het balletje pas rollen”, zegt regeringsvliegtuigspecialist Menno Swart trots tegen deze nieuwssite.

Het regeringsvliegtuig waarmee het koninklijk gezin naar Griekenland vloog en binnen een dag terugkeerde.

Het regeringsvliegtuig waarmee het koninklijk gezin naar Griekenland vloog en binnen een dag terugkeerde. Foto: ANP/Rob Engelaar

Iets langer dan drie uur. Het moet voor koning Willem-Alexander het kortste vakantiereisje van zijn leven zijn geweest. Na vele felle reacties uit de Tweede Kamer en op sociale media voelde het koninklijk paar zich genoodzaakt om direct een einde aan hun zonovergoten vakantie te maken. ,,We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons”, verklaarden Koning Willem-Alexander en koningin Maxima in een gezamenlijk statement.

Dat wakkerde zijn nieuwsgierigheid alleen maar aan

Nieuws

menu