Hoe zit het met die mysterieuze oligarchendoden en de oorlogsdolfijnen van Poetin? Kijk hier om 12.15 uur DVHN Live met Ruslandkenner Hans van Koningsbrugge

DVHN Live: Prof. Dr. Hans van Koningsbrugge

Waar komen Poetins dolfijnen ineens vandaan en hoe bang moeten we zijn voor een kernoorlog? Hans van Koningsbrugge, hoogleraar geschiedenis en politiek van Rusland en columnist van deze krant in oorlogstijd, geeft om 12.15 uur antwoord in LC Live.

De taal wordt steeds dreigender, het Westen en Rusland staan steeds grimmiger tegenover elkaar, zeker na de laatste speech van president Poetin, waarin hij aankondigde ‘alle benodigde gereedschappen’ in te zullen zetten tegen het Westen. Moeten we daar ook kernwapens onder verstaan? En wat betekent het als Rusland die red line gaat betreden?

Polen en Bulgarije werden door Poetin al afgesloten van de Russische gastoevoer omdat die landen niet in roebels willen betalen. Moeten wij en andere West-Europese landen dat ook vrezen? En hoe zit dat toch met die steenrijke oligarchen die in het Westen wonen en die ineens hun gezin vermoorden en daarna de hand aan zichzelf slaan? Of heeft de Russische geheime dienst daar mee te maken?

Hans van Koningsbrugge

Tijd voor een nieuwe aflevering van DVHN Live met Hans van Koningsbrugge, hoogleraar geschiedenis en politiek van Rusland en columnist van deze krant in oorlogstijd.

De uitzending is hier vanaf 12.15 uur te zien.

Nieuws

menu