Hoestende Irma zorgt voor rumoer op sociale media: 'Maar kom niet aan Irma, ze is heilig'

Foto: ANP

Foto: ANP

Minister-president Mark Rutte kondigde vanavond strengere coronamaatregelen aan tijdens een speciale persconferentie. Op social media ging het daarentegen vooral over een heel ander onderwerp. Gebarentolk Irma Sluis, die inmiddels een landelijke bekendheid is geworden, moest tot twee keer toe hoesten. Dat ze dat in haar hand deed, schoot bij twitteraars in het verkeerde keelgat, figuurlijk uiteraard.

Het is een vertrouwd beeld tijdens de persconferentie: Irma Sluis, die Mark Rutte en Hugo de Jonge begeleidt, door in gebarentaal hun verhaal te vertellen. Met haar gebaar voor hamsteren ging ze eerder viral en toen ze een keer gewisseld werd, werd de hashtag #WaarisIrma groot. Gedurende de coronacrisis is ze een soort houvast voor kijkers geworden. Vandaag werd ze aan het begin van de persconferentie vervangen door een collega, maar in het tweede deel verscheen ze toch weer op haar vertrouwde plek tussen Rutte en De Jonge. 

Tijdens het verhaal moest ze vanavond tot twee keer toe hoesten en dat zorgde voor nogal wat rumoer op social media. Vooral dat ze niet in haar elleboog hoestte, baarde opzien bij de kijkers. ‘Wat heerlijk dat tijdens deze op een lockdown aankoersende persco Irma hartstochtelijk in haar hand hoest’, schrijft iemand op Twitter. Een andere kijkers stelt: ‘Ze staat achter Rutte en luistert ook niet.’

Heilig

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's