Honderden kinderen uit aanmeldcentrum Ter Apel spoorloos en zorgen over criminaliteit in de regio | dagoverzicht vrijdag 26 mei

Dagoverzicht vrijdag 26 april 2023.

Dagoverzicht vrijdag 26 april 2023.

Uit aanmeldcentrum Ter Apel zijn dit jaar 237 kinderen verdwenen, festival Pearl Village Dalen dreigt te verliezen van klagers en scheepswerf Bodewes krijgt grote order. Dit is het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

237 kinderen uit aanmeldcentrum Ter Apel zijn spoorloos

360 alleenstaande minderjarige vluchtelingen zijn sinds januari vorig jaar verdwenen uit Nederlandse opvangcentra, meldt het AD. Veruit de meeste kinderen verdwenen uit aanmeldcentrum Ter Apel , 237 in totaal.

Op zoek naar meer nieuws uit Groningen? Klik hier .

Houden klagers Pearl Village Dalen tegen?

Pearl Village Festival & Weijdepop in Dalen doet er alles aan om het evenement in juli door te laten gaan. In een gesprek met drie klagende omwonenden en de gemeente Coevorden heeft de organisatie opnieuw verschillende toezeggingen gedaan.

Meer nieuws uit Drenthe vind je hier .

Gemeente maakt zich zorgen over criminaliteit in de regio. Drie oorzaken en twee (mogelijke) oplossingen

Het platteland: tentfeesten, noaberschap en... drugs. Woensdag ontdekte de politie een drugslaboratorium in Hellum. Ook op het idyllische platteland lopen harde criminelen rond.

Zweedse opdracht voor scheepswerf Bodewes in Hoogezand. 'Dit is een fantastische order voor ons'

De Zweedse rederij en verscheper Ahlmark Lines heeft twee schepen besteld bij Royal Bodewes in Hoogezand. Het gaat om zogeheten minibulkcarriers, die beide volgend jaar worden afgeleverd. ,, Dit is een fantastische order voor ons. Het mooie is dat het kopieën zijn van een schip dat we twee jaar geleden al hebben opgeleverd waardoor negentig procent van de engineering al klaar is. Dat geeft ons lucht om tijd en energie te steken in de moeilijke projecten’’, zegt Martijn Beunk van Royal Bodewes.

Andere economie- verhalen lezen? Je vindt ze hier .

Zo gaan mensensmokkelaars te werk|podcast Radio Ramkraak

Criminelen verdienen immense bedragen aan de smokkel van vluchtelingen naar Ter Apel. Verslaggevers Bart Olmer en Maaike Borst vertellen hoe de smokkelaars te werk gaan In een nieuwe aflevering van onze wekelijkse misdaadpodcast Radio Ramkraak.

Meer podcasts luisteren? Klik dan hier .

Henry Kissinger 100 jaar. Nog steeds is daar die vraag: is hij schurk of superman?

Henry Kissinger wordt zaterdag 27 mei 100 jaar , maar deze mijlpaal lijkt slechts een onderbreking van het werk aan maar liefst twee boeken, één over kunstmatige intelligentie en één over strategische bondgenootschappen. Was Kissinger, de man die jarenlang het buitenland- en veiligheidsbeleid van de Verenigde Staten bepaalde, nu een held of toch een schurk?

Meer buitenlands nieuws volgen? Lees het hier .

Uitjes dit Pinksterweekend: van markten en concerten tot sprookjes en Pinksterfeesten

Nog geen plannen voor het Pinksterweekend ? Er is weer genoeg te beleven in Noord-Nederland met Pinksteren, zoals markten, concerten, fietstochten en kinderactiviteiten.

Geïnteresseerd in cultureel nieuws met grote en kleine C? Je leest het hier .

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Bij het Gevangenismuseum in Veenhuizen staat de telefoon roodgloeiend. De zoektocht naar nazaten van wezen, bedelaars en landlopers uit de voormalige (straf)kolonie levert een schat aan mooie, maar vaak wel trieste verhalen op. Over een geneesheer die bedelaar werd en een zwerver met een standbeeld. Dankzij hun achter- achterkleinkinderen krijgen deze bewoners van Veenhuizen kleur.