RUG-hoogleraar Jan Brouwer over geweld tegen politie in Anjum vlak voor oud en nieuw: 'Een regelrechte aanslag op een politieagent'

,,Het is een regelrechte aanslag op een politieagent en zoiets valt niet te tolereren’’, zegt hoogleraar Jan Brouwer over het eindejaarsincident in Anjum, waarbij een politieman een fles bier in zijn gezicht kreeg gesmeten.

De brandweer blust een vuurbult na een onrustige nacht in Anjum, waar de ME moest optreden om de orde te herstellen. Daarbij raakte een agent ernstig gewond.

De brandweer blust een vuurbult na een onrustige nacht in Anjum, waar de ME moest optreden om de orde te herstellen. Daarbij raakte een agent ernstig gewond. FOTO NOORDERNIEUWS

De agent liep daardoor meerdere breuken in zijn gezicht op. Een 27-jarige Anjumer wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden. Hij zit nog steeds vast en moet zich woensdagmiddag verantwoorden voor de politierechter. Hij wordt berecht via snelrecht: lik-op-stukbeleid, waarbij een vermeende dader binnen zeventien dagen voorkomt.

Nieuws

menu