Hoogleraar van RUG maakt gehakt van Holocaust-onderzoek en huurder Suikerterrein doet zich voor als eigenaar | dagoverzicht woensdag 25 januari

Beelden uit het nieuws van woensdag 25 januari.

Hoogleraar Casper Albers van RUG maakt gehakt van Holocaust-onderzoek, de huurder van het Suikerterrein in Groningen doet zich valselijk voor als eigenaar en vakbond CNV dreigt met een vijfdaagse staking in het streekvervoer. Dat en meer in het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Hoogleraar van RUG maakt gehakt van Holocaust-onderzoek

Hoogleraar statistiek Casper Albers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) maakt gehakt van het onderzoek waaruit zou blijken dat de kennis van jonge Nederlanders over de Holocaust zwaar te wensen overlaat. Over de uitkomsten was veel te doen. Minister-president Mark Rutte noemde de uitkomsten schokkend . En ook Kamerleden lieten zich erover uit.

Huurder Suikerterrein doet zich voor als eigenaar

De huurder van het Suikerterrein in Groningen heeft zich valselijk voorgedaan als eigenaar van het Zeefgebouw . Zo werden tonnen aan subsidie verkregen voor de aanleg van zonnepanelen.

Op zoek naar meer nieuws uit Groningen? Klik hier .

Verdachte van steekpartij appte naar slachtoffer

Een 37-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij een 19-jarige, met wie hij al lang ruzie had, heeft gestoken met een mes in Nieuw-Weerdinge. Tenminste, dat de officier van justitie. De zaak diende vandaag bij de rechtbank in Assen. De verdachte zou twee uur voor de steekpartij hebben geappt met het slachtoffer: ‘Jij gaat nu dood. Dat weet je.’

Hoogeveen krijgt countryfestival

Liefhebbers van countrymuziek moeten op vrijdag 27 februari in theater De Tamboer in Hoogeveen zijn. Daar vindt voor het eerst een countryfestival plaats. Er staan vier acts op het podium .

Meer nieuws uit Drenthe vind je hier .

Goldband één van de hoofdacts op Kingsland in Groningen

Goldband is op 27 april één van de hoofdacts op de vijfde editie van Kingsland in Groningen. De organisatie maakte woensdag de line-up bekend .

Meer cultuur is hier te vinden .

Ontwerper Nyckle maakt whiteboard zo groot als een bankpasje

Notities maken we tegenwoordig vaker op onze telefoon. Een standaard opschrijfboekje en los papiertje is er niet (of veel minder) bij. Jammer, vindt de uit Friesland afkomstige ontwerper Nyckle Sijtsma. Hij maakte een nieuw soort whiteboard . Zo ‘groot’ als een bankpasje.

Meer weten over de economie? Je vindt het hier .

Kremlin opent jacht op gevluchte Russen

Kan Rusland bezittingen afpakken van landgenoten die het land hebben verlaten? Dat voorstel besproken door parlementsleden. ,,Er zijn schurken die vertrokken, maar op kosten van ons land leven” , zei Doemavoorzitter Vjatsjeslav Volodin.

Rusland schreeuwt moord en brand na levering tanks

Nu het licht op groen staat voor de levering van Leopard 2-tanks aan Oekraïne is het wachten op de reactie van Rusland. In het land wordt moord en brand geschreeuwd .

De laatste ontwikkelingen in Oekraïne kun je volgen via ons liveblog.

FC Emmen-aanvaller Rui Mendes wekenlang buitenspel

FC Emmen-aanvaller Rui Mendes valt de komende zes weken uit na een horrortackle tijdens het duel met PSV. De lange afwezigheid van Mendes is een aderlating voor de ploeg van Dick Lukkien .

Tennistalent Annelin uit Haren speelt eerste toernooi buiten Europa

Annelin Bakker uit Haren is als Nederlands kampioen onder 18 op weg naar de mondiale tennistop. Ze viert vandaag haar 18e verjaardag in Costa Rica, waar ze een paar toernooien gaat spelen. ,,Mijn eerste buiten Europa.”

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste sportnieuws? Klik hier .

Verder in het nieuws

Hoge gasprijzen en een houtprijs die over de kop is gegaan. Het zorgt voor rare taferelen in de Noordelijke bossen. Mensen nemen tijdens een boswandeling dikke takken uit het bos mee om die thuis in stukken te zagen en op te branden. ,,Het is gewoon diefstal”, zegt rayonbeheerder Joop Hellinga van Het Drentse Landschap.