Houden wij ons nog wel aan de maatregelen in de strijd tegen corona? De mobiele telefoongegevens van Google laten het zien. Dit is ons gedrag in vier grafieken

In de winkelstraten is het vaak veel drukker dan het kabinet zou willen. Foto: ANP/Rob Engelaar

Het kabinet blijft er op hameren: als wij ons niet houden aan de coronamaatregelen komt er nooit een einde aan de epidemie.

De indruk wordt gewekt dat we ons weinig meer aantrekken van het thuiswerkadvies en de andere maatregelen die het virus in toom moeten houden. De deskundigen leiden dat onder meer af uit de mobiliteitscijfers van Google.

In Drenthe en Groningen gaan we iets vaker naar het werk

Gemeten over heel Nederland gingen we vorige week iets minder vaak naar het werk, maar in Drenthe en Groningen bezochten we de werkvloer juist iets vaker. Dat zien we ook terug in het openbaar vervoer. Landelijk bleef het OV-gebruik nagenoeg gelijk, maar in Drenthe en Groningen nam het ietsje toe.

Winkelen doen we iets meer

Winkelen deden we overal iets meer, en thuisblijven overal iets minder. Helemaal verrassend is dat niet, want de meest recente cijfers van Google gaan over de werkweek van 22 tot en met 26 november. Dat is uitgerekend de week van Black Friday, een winkelweek bij uitstek.

Nieuws

menu