Hugo de Jonge: 'In de eerste maanden van 2021 hopen we eerste coronavaccins te ontvangen'

Foto: ANP

Nederland kan in de eerste maanden van 2021 de eerste vaccins ontvangen. Dat meldt zorgminister Hugo de Jonge op de persconferentie over de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Rutte benadrukte dat de anderhalvemeter regel van kracht blijft. ‘Zolang het vaccin er niet is, kan het virus overspringen. Helaas is dat zo. Daarom blijven de maatregelen van kracht. Het doel is niet boetes opleggen. Het doel is dat we ons aan de afspraken houden.’

Vaccin getest in Groningen

Het nieuwe coronavaccin wordt onder andere in Groningen op 45 mensen getest. In het Noorden is er grote belangstelling voor het testen van het vaccin van het Leidse Janssen Vaccines. Dit gebeurt in in Groningen bij het bedrijf PRA Health Sciences. „Nu al is duidelijk dat heel veel mensen een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van een vaccin. Er zijn inmiddels vele honderden aanmeldingen’’, zei Ronald Koning, vice-president van PRA.

Vaccin al succesvol getest op apen

Het Leidse vaccin is in een eerder stadium al succesvol getest op apen. Sinds half juli doen ruim duizend Belgen en Amerikanen mee aan de fase 1/2a-studie waarin de veiligheid van het vaccin centraal.

Nieuws

Meest gelezen

menu