Huis van Bertus en Margriet wordt opgekrikt, verdachte neemt verantwoordelijkheid en Roelof van der Schaaf blikt terug | dagoverzicht donderdag 2 juni

Dagoverzicht donderdag 2 juni.

Het huis van Bertus en Margriet in Woltersum wordt in z’n geheel opgekrikt, de man die Damian Eggens (21) uit Groningen doodstak neemt zijn verantwoordelijkheid en Roeland van der Schaaf blikt terug op tien jaar wethouderschap. Dit is het nieuws dat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Huis van Bertus en Margriet in Woltersum wordt opgekrikt

Margriet en Bertus Hidding uit Woltersum zitten sinds 2015 in een versterkingstraject. In 2018 werd besloten dat sloop/ nieuwbouw beter was dan versterken. Het nieuwe huis is echter bijna 30 centimeter te laag neergezet en wordt daarom in zijn geheel opgekrikt .

Eind goed, al goed? Nee. Margriet en Bertus zijn allerminst te spreken over de Nationaal Coördinator Groningen. Ze bereiden een rechtszaak voor en hebben een brief gestuurd aan staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat.

Man die Damian Eggens doodstak doet geen poging zijn onschuld te bewijzen

De 21-jarige man die in november Damian Eggens (21) uit Groningen doodstak met een zwaard zal bij de inhoudelijke behandeling van de strafzaak geen poging doen om zijn onschuld te bewijzen. ,,Daarvoor ben ik hier niet”, zei de Groninger donderdag tijdens een niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank.

Al het nieuws uit Groningen lezen, klik hier .

Jeffrey en Ruben openen feestcafé in voormalige lingeriezaak in Emmen

Het heeft wat langer geduurd dan de bedoeling was. Twee jaar om precies te zijn. Maar nu is het eindelijk zover. In het centrum van Emmen gaan de deuren open van feestcafé De Fuif. Après-ski op de rand van het Raadhuisplein, compleet met kaasfondue, apfelstrudel en curryworst.

Drenthe bindt strijd aan met huisjesmelkers

De provincie Drenthe bindt de strijd aan met de almaar stijgende huizenprijzen. Een (krappe) meerderheid van Provinciale Staten vindt dat de provincie bij gemeenten moet aandringen op een zelfbewoningsplicht bij de aankoop van een huis.

Meer nieuws uit Drenthe? Hier .

FC Groningen legt Ajax-talent Liam van Gelderen vast

FC Groningen heeft de strijd om Liam van Gelderen gewonnen. De 21-jarige verdediger, die nog een eenjarig contract had bij Ajax, tekent voor vier jaar. FC Groningen betaalt een transfersom van 450 duizend euro.

Al het sportnieuws lezen? Klik hier .

RUG-hoogleraar Steven Brakman maakt zich zorgen over financiële stabiliteit

De EU heeft een zesde pakket aan sancties tegen Rusland aangekondigd. Steven Brakman, hoogleraar internationale economie van de Rijksuniversiteit Groningen, verwacht niet dat er op korte termijn een zevende sanctiepakket komt. ,,De eensgezindheid staat nu dus ter discussie”, zegt hij in zijn wekelijkse commentaar op de oorlog in Oekraïne.

Volg de actuele ontwikkelingen over Oekraïne in ons liveblog .

Fijnzinnig dansfeestje in Groningen: S10 trapt tournee af

Amper drie weken geleden stond S10 nog te stralen tijdens het Eurovisie Songfestival. Woensdagavond trapte de ‘kroonprinses van de Nederlandstalige pop’ in een uitverkochte kleine zaal van De Oosterpoort in Groningen een bescheiden clubtournee af.

Meer cultureel nieuws? Hier klikken .

Verder in het nieuws

  • Man (34) uit Eelde komt om het leven bij ongeluk op Burgemeester J.G. Legroweg in zijn woonplaats

  • Hoeveel drugslabs zitten bij jou in de buurt? Op deze plekken heeft de politie in de laatste jaren drugskeukens opgerold

  • Organisator Luurt Duursema trekt definitief de stekker uit de editie 2022 van De Nacht van Winschoten

  • Rechtszaak over gasvrije flats Stoker en Brander in Groningen maakt woningcorporaties bang voor verduurzaming

  • De strafzaak tegen de Amerikaan E. T. (33), die tijdens de avondklok in Groningen een agent in zijn gezicht en hals stak, wordt opnieuw uitgesteld

  • OM seponeert zaak-Derksen, onduidelijk of verhaal over kaars heeft plaatsgevonden

  • RWE neemt voor 500 miljoen euro energiecentrale Magum in de Eemshaven over

  • Hoe giftig is woke? ‘Dit debat is toe aan een reset’

Aanrader van de redactie

Afscheidsinterview met Roeland van der Schaaf. Na tien jaar wethouderschap in de stad Groningen gaat hij in juli als dijkgraaf aan de slag bij Noorderzijlvest. Het waterschap krijgt daarmee ‘een bestuurder die wat te bieden heeft’, meent hij.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu