Binnen de deur: Indisch van Blaauw (met verscheurend hete sambal en spicy nicy)

Het wordt steeds lastiger om te voorspellen wanneer er weer het geschuif van de borden, ‘t gerinkel van de glazen en het geroezemoes van gasten in de restaurants weerklinkt. Moedeloos worden ze er van, de eigenaars, chefkoks, sommeliers en bediening. Je kunt wel de hele tijd startklaar staan en wachten op het seintje van Rutte en De Jong, maar dat kun je niet volhouden.

Bij Ron Gastrobar at Home kun je dinerboxen bestellen die thuis worden bezorgd en die je zelf af kunt maken.

Bij Ron Gastrobar at Home kun je dinerboxen bestellen die thuis worden bezorgd en die je zelf af kunt maken. Foto: DvhN

Op 8 december gaan de regering het hebben over mogelijke versoepeling. Maar wie gelooft het? Ron Blaauw in elk geval niet. De voormalige tweesterrenchef, die een aantal jaar geleden zijn succesvolle restaurant sloot en vervolgens in de Randstad een aantal Oosters georiënteerde Gastrobars opende, vertelde twee weken geleden reeds dat hij heeft besloten zijn restaurants tot in januari gesloten te houden. Zelfs al zou de horeca half december mogelijk weer open mogen. Want op die manier kan je gasten niet de volle aandacht geven als je als een dolle weer de zaak moet opstarten.

Nieuws

Meest gelezen

menu