Johan Derksen maakt toch (niet) excuses. Dit was het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 28 april

Beelden uit het nieuws van donderdag 28 april. Bewerking: DVHN

Een uitslaande brand verwoestte restaurant Klein Paramaribo, het Openbaar Ministerie onderzoekt de uitspraken van Johan Derksen (die vanavond excuses gaat maken) en kun je duurzaam doodgaan? Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

De plek voor Surinaams eten in Assen is niet meer

Een uitslaande brand heeft donderdag restaurant Klein Paramaribo in het centrum van Assen verwoest. Sindsdien gaat de telefoon van eigenaar Aniel Gajadhar constant. Terwijl hij zegt liever alleen maar te willen huilen, gaat hij met iedereen het gesprek aan. ,,Klein Paramaribo is en was onze passie. Je moet wel weten: mijn hart is vannacht echt gebroken.’’

Johan Derksen maakt excuses

Johan Derksen vertelde in de uitzending van dinsdagavond hoe hij als 22-jarige een bewusteloze vrouw een kaars tussen haar benen stak. Woensdagavond nuanceerde hij dit verhaal. Het Openbaar Ministerie gaat onderzoek doen naar wat er klopt van het verhaal. Vanavond maakt de presentator excuses in zijn programma, zegt Talpa.

Het laatste nieuws uit Drenthe is hier te lezen.  En kijk op deze kaart waar de hondenlosloopgebieden in de provincie zitten.

Duurzaam doodgaan kan ook, in Hoogkerk

Bij een gemiddelde afscheidsdienst komt nogal wat milieubelasting kijken. Maar dat hoeft niet - als je een kist neemt van wilgentenen, gasten vraagt te carpoolen en zelf nepbloemen maakt. In Hoogkerk staat het duurzaamste uitvaartcentrum van Nederland . Zo gaat een uitvaart daar.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Lees bijvoorbeeld wat deze Friese museumdirecteur te zoeken had op het toilet van Vindicat.

Blanks in Beste Zangers

Popartiest Simon de Wit (25), artiestennaam Blanks, uit Groningen is te zien in het nieuwe seizoen van ‘Beste Zangers’ . De opnames zijn dit jaar in het Spaanse Sevilla.

Verder staat onze cultuurpagina vol met verhalen en achtergronden. Lees bijvoorbeeld deze recensie van Jacques D'Ancona. Hij zag de musical Belle en het Beest.

Afvallen aan de wijzers van de klok

Intermittent fasting... wat is dat? Het betekent letterlijk: vasten met tussenpozen of periodiek vasten. Op zich een eeuwenoud fenomeen, maar op het moment is het een enorme hype en een populaire manier om de gezondheid te verbeteren en om af te vallen.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

De vraag naar zonnepanelen is zo hard gestegen dat de wachttijd in sommige gevallen is opgelopen naar tien tot vijftien weken. Maar met deze tips ben je alvast voorbereid op installatie en baas over je eigen meterkast

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu