Jongeman spuugt richting agenten, ook nádat hij speciaal masker op krijgt: 'Vooral doen, vriend! Je hebt er alleen zelf last van'

De jongeman werd afgevoerd met een spuugmasker op. Foto: Politie Waterkwartier Zutphen

Politieagenten zijn dinsdagavond bespuugd door een verdachte in Zutphen. De jongeman maakte het zo bont dat hij een speciaal spuugmasker op moest na zijn arrestatie. En dat bleek nog even wennen.

De jongen kwam in eerste instantie in beeld bij de agenten vanwege het ‘verstoren van de openbare orde’. Wat hij precies deed, wil de politie niet prijsgeven. Ook zijn leeftijd wordt niet gedeeld om privacyredenen. ‘Meerdere burgers hebben deze aanhouding gezien’, luidt de verklaring.

Wel laat de politie in heldere bewoording weten het spugen absoluut niet te accepteren. ‘We hebben onder ‘normale omstandigheden’ al niet zoveel op met mensen die in onze richting spugen, maar in coronatijd vinden wij het helemaal niet te doen als mensen zich zo gedragen’. Spuug van besmette personen kan er immers voor zorgen dat het virus wordt overgedragen.

Masker

Voor de agenten in Zutphen bood het speciale spuugmasker uitkomst. Een arrestant kan hier wel gewoon door ademen. Voor de verdachte bleek zo'n stuk stof over z'n hoofd nog even wennen, want hij bleef zelfs spugen met het masker op. ‘Vooral doen vriend! Je hebt er alleen zelf last van’, aldus de politie.

Nieuws

Meest gelezen

menu