Kabinet alsnog overstag: volgende week groot debat over corona met premier Rutte en minister De Jonge

Minister Hugo de Jonge. Foto: ANP

De regeringscoalitie heeft toch ingestemd met een groot debat over de coronacrisis, dat volgende week woensdag in de grote zaal van de Tweede Kamer plaatsvindt. Ook premier Rutte zal daarbij aanwezig zijn, net als coronaminister De Jonge.

PvdA-leider Lodewijk Asscher wilde de Kamer donderdagmiddag bijeenroepen om zo'n groot debat aan te vragen, maar nu de coalitiepartijen al akkoord zijn, wordt deze bijeenkomst geschrapt. Eerder probeerde hij tevergeefs om al deze week te vergaderen over de stand van zaken.

Asscher vindt, samen met een groot deel van de oppositie, dat het kabinet zich daadkrachtiger moet opstellen in de aanpak van de coronacrisis, om zo een tweede golf te vermijden. Hij denkt aan veel strengere controle van inkomende reizigers en vindt dat de introductieweken van studentenverenigingen dit jaar geschrapt moeten worden.

Besmettingen bijna verdubbeld

Dinsdag werd bekend dat het aantal geconstateerde coronabesmettingen afgelopen week bijna is verdubbeld. Vooral jongeren raken momenteel geïnfecteerd met het virus. De angst is dat zij ouderen zullen aansteken, die veel meer last hebben van de ziekte.

Het kabinet geeft donderdagavond een persconferentie over de coronacrisis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu