Kabinet wil volle zalen en stadions weer toestaan en horeca tot 01.00 uur open. OMT moet nog zegje doen over versoepelingen

Foto: ANP

Het kabinet wil volle zalen en stadions weer toestaan. De openingstijden van de horeca zouden tot 01.00 uur worden verruimd, melden ingewijden op het Binnenhof. Het gaat nog om een voorstel: eerst moet het Outbreak Management Team adviseren of de versoepelingen kunnen doorgaan.

Theaters, bioscopen en stadions zouden vanaf volgende week vrijdag geen rekening meer te hoeven houden met de 1,5 meter. Daardoor kunnen er meer mensen worden binnen gelaten.

Voor plekken met maximaal 500 zitplekken zou ook geen vaste zitplaats meer nodig zijn, voor locaties met meer stoelen wel. Ook wil het kabinet het mogelijk maken dat de horeca open kan tot uiterlijk 01.00 uur. Dat zou ook iets meer ruimte geven aan nachtclubs die komend weekend uit protest de deuren willen openen.

Versoepelen

De voorstellen komen uit een brief die donderdag naar de Tweede Kamer ging. Het gaat om „een soort wat-zou-het-kunnen-zijn-pakket”, aldus premier Mark Rutte woensdag.

De regering zou meer ruimte zien om te versoepelen vanwege de al weken sterk teruglopende ziekenhuiscijfers. Al langer is bekend dat de dominante omikronvariant weliswaar besmettelijker is, maar een milder ziekteverloop geeft.

Nieuws

menu