Kanselier Olaf Scholz waarschuwt voor kernoorlog. Duitsers diep verdeeld over steun aan Kiev

De Duitse kanselier Olaf Scholz waarschuwt voor een wereldoorlog. Hiermee verdedigt de sociaaldemocraat (SPD) zijn voorzichtige houding, want Duitsland weigert nog altijd, in tegenstelling tot andere NAVO-partners, de levering van ’zware wapens’ aan Oekraïne.

Pro-Oekraine demonstranten protesteren in Berlijn tegen een manifestatie van Poetin-aanhangers die met hun auto’s door de Duitse hoofdstad reden.

Pro-Oekraine demonstranten protesteren in Berlijn tegen een manifestatie van Poetin-aanhangers die met hun auto’s door de Duitse hoofdstad reden. Foto: Reuters

Dinsdag nodigen de Amerikanen op hun Duitse luchtmachtbasis Ramstein NAVO-partners uit vanwege de nijpende situatie in het oorlogsgebied.De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin treedt daar op als gastheer, uitgerekend in Duitsland, het land dat zo behoedzaam met de Russen en hun allesverwoestende oorlog omgaat. Op het militaire vliegveld Ramstein nabij Kaiserslautern nemen naar verluidt twee dozijn landen, waaronder Nederland, met hun defensieministers en hoge militairen, deel aan een conferentie. Die gaat over ’de crisis in Oekraïne’ en de ’veiligheidssituatie’ - voor Washington en haar bondgenoten.

Nieuws

menu