Karine (Boer Zoekt Vrouw) slaat terug: 'Ik heb Geert Jan niet opgelicht'

Karine is helemaal klaar met de verhalen die over haar en Geert Jan de ronde doen. Foto: KRO NCRV

Boer Zoekt Vrouw-deelneemster Karine heeft boer Geert Jan (61) niet financieel uitgekleed. Die roddel deed de afgelopen week de ronde nadat weekblad Story een artikel publiceerde waaruit bleek dat paardenfokker Geert Jan zou zijn opgelicht. Karine noemt de bewering ‘rottigheid’.

‘Geert Jan heeft de grootste fout van zijn leven gemaakt’, meldde Story onlangs op basis van een uitspraak van ‘een bron’. De Noord-Hollandse agrariër zou voor duizenden euro's zijn opgelicht en ‘vervelende berichten’ van een vrouw hebben gekregen. De gemoederen zouden zo hoog zijn opgelopen, dat het tot een rechtszaak zou zijn gekomen. Nadat zondag in Boer Zoekt Vrouw te zien was hoe Geert Jan (GJ voor intimi) voor Karine koos, trekt het blad de conclusie dat het om haar moet zijn gegaan.

Via Facebook laat Karine weten dat ze uren is bezig geweest ‘de rottigheid’ te lezen ‘die akelig volk’ over haar heen heeft gegooid. ,,Bij deze wil ik vermelden dat ik geen geld heb ontvangen van de boer en geen rechtszaak aan mijn broek heb hangen. Dus mochten jullie denken dat je bij mij geld kunt lenen ofzo, helaas. En ook kan ik jullie geen uitje aanbieden naar de rechtbank.’’

Huiswerk

Ook voelde Karine zich verplicht om te reageren op een column van schrijver Rick Evers, die elke week zijn relaas doet over het programma, en kort verwees naar het oplichtingsverhaal. ,,Wat een trieste opmerking! Je gelooft dus een gerucht. Zo blij dat ik het zelf beter weet. Je moet je huiswerk echt beter doen, Rick! Valt me tegen van je hoor’’, aldus Karine, die naar eigen zeggen na 10 augustus openstaat voor ‘een eerlijk gesprek’.

Bijna 3,5 miljoen mensen zagen zondag hoe de boeren Bastiaan en Geert Jan eindelijk uitspraken met welke vrouw ze op citytrip willen. Komend weekend lopen de gemoederen tussen de Zeeuwse Bastiaan en Milou hoog op in Lapland, als hij haar opnieuw vertelt dat hij een langeafstandsrelatie niet ziet zitten. Knuffelbeer Geert Jan kijkt ernaar uit Karine beter te leren kennen buiten de hekken van zijn paardenfokbedrijf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu