Karrenvracht bruikbare data van Fieldlab bleef liggen: 'Ze zagen ons als een stelletje cowboys'

 Precies een jaar na het eerste Fieldlab-evenement komt het kabinet dinsdagavond met versoepelingen voor horeca, evenementen en sportwedstrijden. Dat had vele maanden eerder gekund, vindt de organisatie achter de wetenschappelijke testevents van vorig voorjaar. Die leverden een karrenvracht aan bruikbare data op. „Maar ze hebben er niks mee gedaan.”

Sinds vorig jaar waren er 24 testevenementen. Het project kostte de overheid enkele miljoenen. „Met de data is niets gedaan”, meent de organisatie.

Sinds vorig jaar waren er 24 testevenementen. Het project kostte de overheid enkele miljoenen. „Met de data is niets gedaan”, meent de organisatie. Foto: ANP/HH

Vorig jaar 15 februari staan honderden mensen uit de evenementenbranche, journalisten en cameraploegen blauwbekkend bij het Beatrix-gebouw in hartje Utrecht. Er ligt sneeuw, code oranje geldt door ijzel. Desondanks loopt Marcel Elbertse, de voorzitter van de stuurgroep, met een grote lach rond. Eindelijk is daar namelijk het eerste van een reeks testevenementen die zoveel wetenschappelijke data moeten opleveren, dat verschillende takken in de evenementenwereld weer veilig hun deuren kunnen openen.

Miljoenen voor neergelegd

Nieuws

menu