Kibbelwijk in Tiendeveen is ratten zat en appende automobilist klapt frontaal op tegenligger | dagoverzicht donderdag 24 november

Dagoverzicht donderdag 24 november 2022.

Kibbelwijk in Tiendeveen is vies en stinkend water (én ratten) zat, man appt achter het stuur en klapt frontaal op tegenligger en voetballers Japan laten kleedkamer brandschoon achter. Dat en meer in het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Man appt achter het stuur en klapt frontaal op tegenligger

Een man (22) uit Slagharen zag in september vorig jaar een tegenligger over het hoofd bij Linde, omdat hij zat te appen achter het stuur. Het slachtoffer raakte zwaargewond en moest meerdere operaties ondergaan. De man uit Slagharen trok meteen het boetekleed aan.

Kibbelwijk in Tiendeveen is vies en stinkend water (én ratten) zat

Stel je voor: je zoontje ligt rustig in de box te spelen, je draait je even om en ziet ineens twee enorme ratten in de box. Het overkwam Jeroen Eising uit Tiendeveen.

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier.

‘Troubleshooter’ komt met advies voor meer tempo in versterkingsoperatie

Een onafhankelijke commissie gaat onderzoeken hoe het kan dat in de Groningse aardbevingsregio binnen een en dezelfde straat voor het ene huis versterking wordt geadviseerd en voor het andere sloop en vervangende nieuwbouw.

Onderzoek naar drugs in rioolwater Groningen krijgt vervolg

Het onderzoek naar drugsresten in het rioolwater van Groningen krijgt een vervolg. Maar eerst moet duidelijk worden wat de resultaten van afgelopen september eigenlijk betekenen.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden.

Festival Grasnapolsky presenteert eerste namen voor jubileumeditie

De eerste namen voor de tiende editie van Festival Grasnapolsky zijn bekend. De jubileumeditie van het festival vindt plaats van 9 tot en met 12 maart 2023 in voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda én (dat is nieuw) bungalowpark Landal De Bloemert in Midlaren.

Meer verhalen en achtergronden? Onze cultuurpagina staat er vol mee.

‘Afkoeling economie hard nodig om inflatie omlaag te krijgen’

De afkoeling van de economie die zich aftekende in het derde kwartaal van dit jaar, is ,,absoluut nodig” om de sterke prijsstijgingen van de afgelopen maanden onder controle te krijgen. Dat zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB).

Meer weten over de economie? Je vindt het hier .

‘Vladimir Poetin, ben jij een man?’

President Vladimir Poetin heeft 27 november, de Russische Moederdag, een ontmoeting met een groep moeders van Russische soldaten. Maar het is niet de bedoeling dat er kritische vragen gesteld worden. De president treft een streng geselecteerd gezelschap dat alleen ’acceptabele’ vragen stelt.

De laatste ontwikkelingen in Oekraïne kun je volgen via ons liveblog.

Voorzitter Jannes Stokroos van Donar is niet in paniek

Qua budget behoort Donar nog altijd tot de absolute basketbaltop van Nederland, qua prestaties even niet. Wat is er aan de hand? Een gesprek met voorzitter Jannes Stokroos.

Meer sport? Klik hier .

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Onze verslaggever Colin bezocht de landbouwbeurs Trots van het Noorden in de Euroborg in Groningen. Bekijk hier hoe hij een rondje maakte op de trekker en ervoer hoe het is een koe – een kunstkoe welteverstaan – te insemineren.

Nieuws

menu