Coronapas of negatieve testuitslag? Nachtraad Groningen hoopt dat gemeentes niet gaan handhaven op coronamaatregelen voor de horeca | DVHN Live

Nee, de stemming in de nachthoreca is er niet beter op geworden na de persconferentie van dinsdag van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Ze mogen weer open, maar dan tot middernacht. Daarnaast is het kunnen tonen van een coronapas of negatieve testuitslag verplicht. Het beleid leidt tot frustratie bij Misha Pchenitchnikov, lid van de Groninger nachtraad.

,,Van verschillende ondernemers heb ik gehoord dat ze met open mond naar de persconferentie hebben gekeken. Niemand snapt het beleid meer”, zei Pchenitchnikov namens de nachtraad, een samenwerkingsverband dat zich inzet voor het nachtleven van Groningen, woensdag in DVHN Live. Hij heeft gemengde reacties gehoord over invoering van de coronapas. ,,De ene groep ondernemers is blij dat ze weer open kunnen, maar een andere groep zegt nu al niet te zullen handhaven bij de deur.”