Kijk hier donderdag om 19.00 uur de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge over het oplaaiende corona

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdag om 19.00 uur een persconferentie. Foto: ANP

Komen er nieuwe (regionale) coronamaatregelen? Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gaven donderdag om 19.00 uur een persconferentie. De persconferentie was hier te bekijken. De hoofdpunten teruglezen? Klik dan hier.

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat Rutte en De Jonge de “algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio’s en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen.”

Besmettingen lopen op

Volgens ingewijden zijn Rutte en De Jonge uitermate bezorgd over het toenemend aantal besmettingen en gaan de bewindslieden mensen nogmaals op het hart drukken om de coronaregels in acht te nemen.

Inkomende reizigers

Wat betreft de ondersteunende maatregelen zal in ieder geval iets bekendgemaakt worden over de inkomende reizigers op Schiphol. Nu zijn er nauwelijks tot geen controles op het virus op onze nationale luchthaven.  

Het aantal coronabesmettingen loopt sinds enkele weken weer op, met name in de regio’s Rotterdam en Amsterdam. Deze steden hebben vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht ingesteld voor bepaalde stadsgebieden.

De laatste persconferentie was op woensdag 24 juni. Toen werd de crisisstructuur ook opgedoekt. Vooraf aan de persconferentie donderdagavond zullen de meest betrokken bewindspersonen wel weer bijeenkomen. 

Coalitie wil wachten

Eerder riep PvdA-leider Lodewijk Asscher op om nog deze week te debatteren over de stijging van het aantal coronagevallen. Maar de coalitiepartijen ging daarvoor liggen. Ze wilden wachten op het al geplande debat van 12 augustus.

Nu komt de Kamer donderdag aan het begin van de middag toch bijeen om te bespreken of er eventueel eerder vergaderd kan worden en in de grote zaal, meldt voorzitter Arib. Dat gebeurt op verzoek van dertig Kamerleden.

Nieuws

Meest gelezen

menu