Premier Rutte toverde woensdagavond tijdens de persconferentie geen langverwacht konijn uit de hoge hoed

Minister-president Mark Rutte staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad. Foto: ANP/Bart Maat

De toenemende drukte op straat is niet zonder risico. Dat zei premier Rutte na afloop van het wekelijks kabinetsberaad over de coronacrisis.

Iedereen kan het met eigen ogen zien: de afgelopen dagen is het beduidend drukker geworden op straat. Maar, zo waarschuwt de premier, het risico bestaat dat daardoor meer mensen besmet raken. Mocht dat gebeuren, dan duurt het nog langer voordat bijvoorbeeld de kappers en de kroegen weer open kunnen.

De cijfers laten volgens de premier zien dat het de goede kant op gaat. Maar het is wel zaak die goede trend vast te houden, aldus de premier. ,,Bllijf zoveel mogelijk thuis, dat blijft voor ons allemaal gelden.”

De premier kondigde dan ook geen nieuwe versoepeling aan van coronamaatregelen, zoals hij eerder op de dag al had laten doorschemeren.

Tweede Kamer komt even niet bij elkaar

De Tweede Kamer debatteert deze week niet plenair over de aanpak van de crisis. De afgelopen weken deed de Kamer dat wel elke week, met premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge. Maar vorig week gaf De Jonge aan eens per twee weken te willen debatteren over corona. De meeste partijen zijn het daar mee eens.

Meireces

Oorspronkelijk had de Kamer nu twee weken meireces, maar de fracties werken toch door in verband met de corona-uitbraak. Zo was er woensdag een overleg over de maatregelen in het onderwijs. Donderdag krijgt de Kamer een technische briefing over testen en beschermingsmiddelen tegen het coronavirus. Ook het wekelijkse kabinetsberaad gaat vrijdag door.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu