Wordt het ooit nog feest in de horeca? Vraag en antwoord met restauranteigenaar Chantal Kaag

Maandag om 12 uur mag het weer: genieten van een hapje en drankje in de horeca. Op het terras, maar ook binnen in café’s en restaurants. Binnen geldt een maximum van 30 personen, dat is wel duidelijk. Maar hoe zit het nu met die anderhalve meter? Wanneer moet die tussenruimte gehanteerd worden? En word je de kroeg uitgezet als je op slechts een meter van elkaar zit?

Hoe blij zijn kroeg- en restauranteigenaren met de langverwachte heropening? Het zijn een paar van de vragen die aan de orde komen in onze uitzending. Daarin gaan we in Hindeloopen op bezoek bij Chantal Kaag, die een maand geleden nog haar pizzeria sloot omdat ze geen zin had in al die coronamaatregelen.

Afgelopen weekend besloot ze toch om op 1 juni weer open te gaan, omdat ze het restaurant en vooral de klanten zo mist. En wat betekenen de maatregelen in bredere zin voor de horeca? Is een café of restaurant nog wel te exploiteren, als je veel minder gasten kunt ontvangen? Daarover vertelde Corné van de Erve, voorzitter regio Fryslân van Koninklijke Horeca Nederland, in onze uitzending.

Nieuws

menu