Demonstratie tegen coronavaccinatie ontspoort. Betogers dringen school in Drachten binnen en schelden studenten en GGD-medewerkers uit: 'NSB'ers en kindermoordenaars'

Een demonstratie van tegenstanders van het coronavaccin bij ROC Friese Poort in Drachten is maandag volledig uit de hand gelopen. Een advocaat en een vrouw die zich voorstelde als arts drongen een schoolgebouw binnen en verstoorden een voorlichting over de vaccinatie die gaande was.

Mobiele prikteams van GGD Fryslân gaan op tournee langs scholen om studenten en medewerkers te vaccineren. Op 30 augustus staan bezorgde ouders met spandoeken bij de ingang van ROC Friese Poort in Drachten. De betogers vinden dat het faciliteren vaan vaccinatieposten geen taak is van een school.

Mobiele prikteams van GGD Fryslân gaan op tournee langs scholen om studenten en medewerkers te vaccineren. Op 30 augustus staan bezorgde ouders met spandoeken bij de ingang van ROC Friese Poort in Drachten. De betogers vinden dat het faciliteren vaan vaccinatieposten geen taak is van een school. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Er is maandag een mobiel prikteam van de GGD aanwezig in de school, waar studenten zich zonder afspraak kunnen laten vaccineren. Van tevoren was een demonstratie aangekondigd, daarvoor was een speciaal vak gereserveerd buiten de school. Een groep - veelal vrouwelijke - demonstranten maakte gebruik van deze mogelijkheid om te demonstreren en schreeuwde studenten dingen als „Doe het niet! Neem die vaccinatie niet!” toe.