Demonstratie tegen coronavaccinatie ontspoort. Betogers dringen school in Drachten binnen en schelden studenten en GGD-medewerkers uit: 'NSB'ers en kindermoordenaars'

Een demonstratie van tegenstanders van het coronavaccin bij ROC Friese Poort in Drachten is maandag volledig uit de hand gelopen. Een advocaat en een vrouw die zich voorstelde als arts drongen een schoolgebouw binnen en verstoorden een voorlichting over de vaccinatie die gaande was.

Enkele ouders kwamen met spandoeken naar de ingang van de school in Drachten.

Enkele ouders kwamen met spandoeken naar de ingang van de school in Drachten. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Er is maandag een mobiel prikteam van de GGD aanwezig in de school, waar studenten zich zonder afspraak kunnen laten vaccineren. Van tevoren was een demonstratie aangekondigd, daarvoor was een speciaal vak gereserveerd buiten de school. Een groep - veelal vrouwelijke - demonstranten maakte gebruik van deze mogelijkheid om te demonstreren en schreeuwde studenten dingen als „Doe het niet! Neem die vaccinatie niet!” toe.

Het liep uit de hand toen twee mensen, advocaat Arno van Kessel en een vrouw die zich voorstelde als arts, een schoolgebouw binnendrongen en een voorlichting over de vaccinatie die gaande was verstoorden.

‘NSB’ers’ en ‘kindermoordenaars’

De twee zouden studenten uitgescholden hebben voor ‘NSB’ers’ en medewerkers van de school en de aanwezige GGD-medewerkers ‘kindermoordenaars’ hebben genoemd. Locatiedirecteur Dick ter Wee van ROC Friese Poort zegt aangifte tegen Van Kessel en de vrouw te gaan doen.

Medewerkers van de school hebben de twee van het terrein afgezet, waarna ze studenten buiten het terrein alsnog hebben geprobeerd te ‘overtuigen’ het vaccin niet te nemen.

Rond het middaguur waren er bij het mobiele prikteam vijf studenten gevaccineerd. Het team is nog tot 15.00 uur aanwezig in de school. De komende drie weken gaat GGD Fryslân bij negen mbo-vestigingen, de hbo-instellingen NHL Stenden en Van Hall en de universiteit RUG Campus Fryslân langs.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
Instagram
Video
menu