Kleding uit Netflix-serie Squid Game vanwege Halloween 'niet aan te slepen' bij feestwinkels

Beveiligingsmedewerkers van een winkelcentrum in Azië hebben zich gehuld in kleding uit de serie Squid Game. Foto: ANP/EPA

Feestwinkels hebben te maken met een grote vraag naar de verschillende kostuums gebaseerd op de Koreaanse Netflix-serie Squid Game, in aanloop naar Halloween, popcultuurbeurs Dutch Comic Con en carnaval.

Bij meerdere feestwinkels zijn de pakken en maskers inmiddels uitverkocht en bij andere zaken worden ze in een snel tempo verkocht. ,,Ze zijn niet aan te slepen”, vertelt onlinewinkel Feestartikelen4u.

Kinderspelletjes met dodelijke afloop

In de serie Squid Game doen honderden deelnemers in groenblauwe trainingspakken mee met een reeks kinderspellen, die voor de verliezers een dodelijke afloop hebben. De uiteindelijke winnaar krijgt een enorm geldbedrag.

 De spelers worden in de gaten gehouden, en gedood, door gewapende beveiligers in rozerode overalls en zwarte maskers met simpele figuurtjes erop. Het spel wordt aangestuurd door de ‘Front Man’ die ook een kenmerkend masker draagt. Die trainingspakken, overalls en maskers zijn nu massaal te koop in verschillende webwinkels.

”Netflix-karakters worden al jaren populairder”, laat Feestartikelen4u weten. Zo zag de winkel al eerder een rage rondom de Spaanse show La Casa de Papel, over een bankoverval waar de dieven rode overalls en maskers gebaseerd op het gezicht van schilder Salvador Dalí dragen.

Verboden in New York

Artikelen van Squid Game lopen nog niet zo hard als die van La Casa de Papel, maar Feestartikelen4u denkt dat dit vooral komt omdat Squid Game in coronatijd uitkwam, met minder feestjes en evenementen. ,,Met carnaval verwachten we een enorme toeloop.” Andere winkels, zoals PartyTrader, zien de voorraad ”,,heel hard” gaan. Feestkleding365 verkoopt vier soorten maskers en die zijn allemaal uitverkocht. Ter ere van de show zijn er ook enkele Squid Game-webwinkels opgericht.

In de Amerikaanse staat New York verbieden meerdere scholen dat kinderen zich hullen in Squid Game-kostuums, vanwege de vermeende gewelddadige boodschap van de serie. Ook zouden er scholen in de Ierse stad Dublin zijn die zo’n maatregel hebben doorgevoerd.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu