Zo ziet het nieuwe jacht van koning Willem-Alexander (kosten: 2 miljoen euro) er uit

De Wajer 55. FOTO WAJER YACHTS.

Koning Willem-Alexander heeft een nieuw jacht gekocht bij de jachtwerf Wajer Yachts in Heeg. Het gaat om een Wajer 55. Kringen rond het hof hebben aan De Telegraaf de aanschaf bevestigd, meldt die krant.

Het luxe jacht kost zo’n 2 miljoen euro. De koning zou de boot gekocht hebben voor bij zijn vakantiehuis in Griekenland. In 2014 kocht de koning ook al een jacht bij de werf Wajer Yachts. Die Wajer 38 zou hij verkocht hebben.

Het nieuwe jacht is de afgelopen tijd in de Hollandse wateren in de buurt van Muiden getest, waar de koning werd gezien door mensen op de kade. De Hegemer jachtwerf kan de aankoop in verband met afspraken niet bevestigen. ,,Op basis van de foto’s die er rondgaan kunt u zelf denk ik wel een conclusie trekken’‘, reageert de eigenaar Dries Wajer.

Technische snufjes

De Wajer 55 werd geïntroduceerd in 2016. Er zijn er sindsdien zo’n vijftig van gebouwd. Het schip meet 16 meter, heeft vier slaapplaatsen en een keukentje aan boord, vier zonnebedden op het dek en is uitgerust met allerlei technische snufjes.

De schepen varen voornamelijk rond in de wateren bij de Cote D’azur, Ibiza, Mallorca, Marbella en Miami.

 

 

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu