Koninklijke Horeca Nederland baalt als een stekker van uitspraken minister De Jonge over mogelijke verlenging maatregelen: 'Er wordt opnieuw geen perspectief geboden'

Minister De Jonge. Foto: ANP

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is niet blij met uitspraken die zorgminister Hugo de Jonge dinsdag deed over een mogelijke verlenging van de coronamaatregelen. De horecabranche spreekt van 'groot ongenoegen'.

De Jonge liet dinsdag weten dat een verruiming van de coronaregels tijdens de feestdagen, waar het kabinet nog op had gehoopt "toch wel echt op losse schroeven is komen te staan." Een aanscherping van de maatregelen is inmiddels ook mogelijk, zei hij, omdat het aantal nieuwe besmettingen per dag niet snel genoeg daalt.

'Er wordt opnieuw geen perpectief geboden'

KHN baalt van de uitspraken van De Jonge. ,,Na afloop van het vragenuur in de Kamer gaf hij aan dat als de daling van het aantal besmettingen niet in een harder tempo doorzet, het ernaar uitziet dat de gedeeltelijke lockdown ook na half januari van kracht zal blijven. Deze uitspraak zorgt opnieuw voor veel vragen en onrust in de sector omdat de eenduidigheid in het kabinetsbeleid ver te zoeken is, de reserves op zijn en er opnieuw geen perspectief wordt geboden."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu