Kringloopwinkel verkoopt per ongeluk rolstoel van tachtiger die spullen komt afleveren

Beeld ter illustratie. Foto: ANP

De familie van Frans Helsen (87) doet een oproep aan de persoon die maandag een rolstoel gekocht heeft in de kringloopwinkel in het Vlaamse Herentals. Frans kwam die dag spullen brengen met zijn rolstoel als steun, maar door een misverstand werd ook de stoel zelf verkocht.

,,Een medewerker heeft nog een halfuur de straten doorzocht op zijn fiets om de koper te vinden, maar tevergeefs”, zegt Gijs Van Coillie, werkbegeleider van de kringloopwinkel.

Frans Helsen ging maandagmiddag naar de Herentalse kringloopwinkel om er enkele spullen af te leveren. Hij had een rode bak met een zak spullen in zijn rolstoel gelegd en was ermee naar de kringloop gelopen. ,,De zak met spulletjes moest hij leveren bij een magazijn. Daar vertelde hij aan een medewerker dat hij de rode bak en de rolstoel terug moest hebben”, vertelt zijn kleindochter in een bericht op Facebook. ,,Na een hele lange tijd wachten komt er weer een medewerker aan. Mijn grootvader vraagt waar zijn rolstoel is, maar die blijkt al verkocht te zijn.”

Emotionele waarde

Uiteindelijk moest een medewerker van de tweedehandswinkel Frans naar huis brengen, aangezien hij zich zonder rollator of rolstoel moeilijk kan verplaatsen. ,,Misverstanden kunnen gebeuren, maar hier laten we het niet bij. Mijn grootvader is thuis te voet met de rolstoel rond 13 uur vertrokken en was pas om 16 uur thuis. Dus hij heeft daar heel lang moeten wachten”, vervolgt de kleindochter.

,,We zouden aan de koper willen vragen om de rolstoel terug te brengen naar de kringloopwinkel, zodat hij terug kan worden gegeven aan de eigenaar. Als het goed weer is, neemt hij de rolstoel mee naar het parkje waar hij er rustig op kan vertoeven. Daarnaast is de stoel van zijn overleden vrouw geweest en heeft het dus ook een emotionele waarde.”

Misverstand

Bij de winkel betreuren ze de zaak. Medewerkers hadden maandagmiddag gezien dat Frans binnen kwam schuifelen om zijn spullen af te leveren terwijl hij niet goed ter been is. Ze boden daarom aan om zijn spullen al aan te pakken zodat hij niet hoefde te blijven staan. Door een misverstand werd echter ook de rolstoel waarop de zak spullen lag, meegenomen voor verkoop. De rolstoel stond nog maar net in de winkel maar vond al direct een koper. ,,We betreuren dit ten zeerste. Het gaat om een oude man in een rolstoel, dat laat niemand koud”, zegt Van Coillie.

,,Onze kassamedewerker heeft meteen na de verkoop van de rolstoel de straten van Herentals afgezocht naar de koper. Onze medewerker wist hoe die man eruit zag en dat hij te voet was weg gewandeld. Na een halfuur zoeken op zijn fiets heeft hij hem helaas niet meer kunnen vinden.”

Tijdelijke oplossing

Na de oproep van de kleindochter van Frans hebben verschillende klanten al aan de tweedehandszaak laten weten dat zij hun rolstoel tijdelijk ter beschikking willen stellen. ,,De familie heeft ons intussen laten weten dat ze al een tijdelijke oplossing hebben. Nu gaan we met onze organisatie bekijken hoe we het kunnen aanpakken om die man zijn rolstoel terug te bezorgen. De koper van de rolstoel is nog niet komen opdagen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu