Laat de handschoenen maar in de kast. Er is fraai najaarsweer op komst

Op donderdag en vrijdag schijnt de zon volop. Het belooft een droge dag te worden. Foto: ANP

Nederland krijgt de komende dagen te maken met fraai, bijna nazomers weer. Vooral donderdag en vrijdag lijken volgens Weer.nl twee zonnige dagen te worden en de temperaturen gaan flink omhoog.

Dinsdag is het met maximumtemperaturen van 13 tot 15 graden al relatief zacht voor de tijd van het jaar. In de middag neemt de bewolking toe, waaruit plaatselijk heel lichte regen kan vallen.

Woensdag breekpunt van de week

Woensdag, het breekpunt van de week, belooft ook qua weer een omslag te brengen volgens Weeronline. Het begint op de meeste plaatsen bewolkt, maar in de loop van de dag komt de zon er op steeds meer plaatsen goed door. Het blijft op de meeste plaatsen droog en doordat de wind warmere lucht aanvoert stijgen de temperaturen. Het wordt overdag 16 of 17 graden.

Volop zon op donderdag en vrijdag

Op donderdag en vrijdag schijnt de zon volop. Het belooft een droge dag te worden. Ook voert de zuidelijke wind warme lucht aan. Daardoor kan het kwik op veel plaatsen tot 17 of 18 graden stijgen, opmerkelijk hoge temperaturen voor het einde van oktober. In het weekend wordt het weer wisselvalliger. Er is meer bewolking en ook de kans op buien neemt toe. Het wordt nog wel 14 tot 16 graden.

Nieuws

Meest gelezen

menu