Lekker in de lente: deze seizoensgroenten zijn nu volop verkrijgbaar

Asperges in oktober en sperziebonen in april? Onze grootouders piekerden er niet over. Hoe anders is dat tegenwoordig. Veel groenten zijn op elk moment van het jaar verkrijgbaar in de supermarkt. Is het niet vers, dan wel uit de diepvries, in een pot of ingeblikt. Maar voor de beste smaak én de meest milieuvriendelijke optie moet je toch nog altijd de ouderwetse seizoensgroenten hebben. Welke groenten zet je in de lente op je menu?

Welke groenten zijn in de lente in het seizoen?

Welke groenten zijn in de lente in het seizoen? Foto: Shutterstock

Groenten zijn gezond, maar niet altijd even vriendelijk voor het milieu. Seizoensgroenten van Hollandse bodem (ook wel: van de volle grond) zijn doorgaans de meest duurzame keus. Ze groeien buiten op Nederlandse akkers, met het licht van de zon en het water van de regen. Hierdoor verbruiken ze nauwelijks brandstof en energie. Ze hoeven immers maar een korte afstand af te leggen tot de winkel, hebben geen verwarmde kas nodig en liggen niet maanden in een koelcel voordat ze op je bord belanden.

Seizoengroenten: de voordelen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's