Lichte daling aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen

Foto: ANP

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal iets afgenomen. Momenteel liggen er 1366 mensen met corona in een ziekenhuisbed, 20 minder dan donderdag.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal opgenomen patiënten met corona af met 16, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Medewerkers in de klinieken verzorgen momenteel nog 1152 mensen met corona.

Ook op de intensive cares daalde het aantal coronapatiënten. Er liggen daar nog 214 mensen met corona, een daling van 4 patiënten ten opzichte van donderdag.

De ic's zagen 18 nieuwe coronapatiënten binnenkomen, maar doordat er nog meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, daalde het totale aantal door coronapatiënten bezette bedden toch. Op de verpleegafdelingen was afgelopen etmaal hetzelfde aan de hand. Daar kwamen 168 nieuwe mensen met corona binnen, maar de bezetting nam toch af omdat nog meer mensen de afdelingen mochten verlaten.

Geen onderscheid

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen patiënten die worden opgenomen omdat ze zo ziek zijn geworden van een coronabesmetting dat ze zorg in het ziekenhuis nodig hebben en patiënten die om een andere reden worden opgenomen, maar die toevallig ook besmet zijn met corona.

,,Voor het werk van het LCPS gaat het om de bezetting”, legde waarnemend voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) Ina Kuper eerder deze week uit. ,,Voor alle patiënten met corona gelden dezelfde maatregelen. Ze moeten in isolatie worden verpleegd, dat is zwaardere zorg. Mensen liggen alleen op hun kamer, artsen en verpleegkundigen moeten telkens beschermende kleding aantrekken.”

Nieuws

menu