Lichte stijging van het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

Foto: ANP

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu 660 coronapatiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er tien meer dan woensdag.

Op de intensive cares nam het totale aantal patiënten af met één naar 164. Op de verpleegafdelingen worden op dit moment 496 coronapatiënten verzorgd, elf meer dan een dag eerder. Op de ic ‘s werden wel achttien nieuwe patiënten opgenomen en op de verpleegafdelingen zelfs 88, maar er verdwijnen ook dagelijks weer mensen.

Sinds maandag meer dan zeshonderd

Sinds maandag komt het aantal ziekenhuispatiënten boven de zeshonderd uit, voor het eerst weer sinds medio september. Om de druk op de ziekenhuizen te verlichten besloot het LCPS eerder deze week om de spreiding van coronapatiënten over het land weer te gaan regelen. Zo hoopt het de zorg in alle regio’s toegankelijk te houden. Woensdag werden in totaal vijf patiënten verplaatst naar een andere regio.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu