Lichte toename aantal coronapatiënten in ziekenhuizen, reproductiegetal stijgt tot boven de 1

Toename aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen ANP

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is weer licht toegenomen. In totaal zijn nu 691 patiënten met Covid-19 opgenomen, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 13 meer dan maandag.

Op de intensive cares liggen nu 230 patiënten die ernstig ziek zijn geworden door het virus, 6 meer dan een dag eerder. Op verpleegafdelingen worden 461 coronapatiënten verzorgd, een stijging van 7 ten opzichte van maandag.

Het aantal nieuwe opnames op verpleegafdelingen schommelt al de hele maand tussen de 50 en de 90. In het afgelopen etmaal kwamen er 69 nieuwe mensen binnen die het virus hadden opgelopen. Op de ic's waren 20 nieuwe opnames. Zo'n aantal kwam de afgelopen weken ook herhaaldelijk voor.

Reproductiegetal stijgt ook licht

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, stijgt ook licht. Het cijfer is voor het eerst in ongeveer een maand boven de 1 gekomen. Het staat nu op 1,01, terwijl het op vrijdag 0,97 was.

Bij een getal van rond de 1 is de uitbraak stabiel. Hoe verder het getal erboven komt, hoe sneller het aantal besmettingen toeneemt. Als het getal onder de 1 komt, kan de uitbraak langzaam doven doordat het virus dan steeds meer moeite heeft om nieuwe mensen te besmetten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu